Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Η Επιτροπή Αγώνα Αμβούργου στηρίζει 




τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων/συναδελφισσών στα Νοσοκομεία και στα γηροκομεία που παλεύουν για βελτίωση των συνθηκών εργασίας, για καλύτερους μισθούς και για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.

Καλούμε την κυβέρνηση του Αμβούργου να δεχτεί άμεσα και να θέσει σε δημοψήφισμα το σχέδιο νόμου που προτείνει o Συνασπισμός για περισσότερο προσωπικό στα Νοσοκομεία (Hamburger Bündnis für mehr Personal im Krankenhaus).

Πάνω απo όλα όμως καλούμε τους εργαζόμενους στο Αμβούργο να αγωνιστούν μέσα και έξω απο τους χώρους δουλειάς για αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους χωρίς καμία προϋπόθεση και για κάλυψη όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων εργασίας με σχέσεις μόνιμης εργασίας , να πλαισιώσουν τις Επιτροπές Αγώνα. Πιστεύουμε ακράδαντα πως η μόνη λύση απέναντι σε αυτή την κατάσταση είναι οι αγώνες των εργαζομένων μέσα και έξω από τα νοσοκομεία που θα αντιπαλεύει τις πολιτικές του κεφαλαίου. Τέτοιοι αγώνες μόνο είχανε στο παρελθόν και θα έχουνε στο μέλλον επιτυχία και θα καταφέρνουν να αποσπάνε και βελτιώσεις.

Την κατάσταση στον χώρο της υγείας, της φροντίδας και στα νοσοκομεία την γνωρίζουμε όλοι μας είτε σαν εργαζόμενοι, είτε σαν ασθενείς και η κατάσταση αυτή χειροτερεύει από μέρα σε μέρα. Σύμφωνα με σύγχρονες μελέτες λείπουν παγγερμανικά σε όλες τις ειδικότητες από 100.000 μέχρι 162.000 θέσεις. Στο Αμβούργο σημαίνει αυτό 4.200 θέσεις εργασίας στα νοσοκομεία.

Η βασική αιτία του μεγάλου αυτού προβλήματος είναι ότι το δικαίωμα στην υγεία, την περίθαλψη και το φάρμακο αντιμετωπίζονται από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου από τη μια ως κόστος. Από την άλλη οι επιχειρηματίες στον χώρο της Υγείας προσπαθώντας να βγάλουν περισσότερα κέρδη πιέζουνε τους εργαζόμενους να δουλεύουν παραπάνω με ταυτόχρονη ελάχιστη στελέχωση των νοσοκομείων.

Όσο το δικαίωμα στην Υγεία θα αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα και τα Νοσοκομεία θα λειτουργούν με κριτήριο το κέρδος τόσο θα παρουσιάζονται προβλήματα και δυσκολίες στους εργαζόμενους και στους ασθενείς. 

Όλοι/όλες στην διαδήλωση στης 22.09 στο St. Georg στης 12:00 με προσυγκέντρωση της Επιτροπής μπροστα απο το Deutsches Schauspielhaus στης 11:30 (απεναντι απο HBF Kirchenallee 39) 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου