Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

O συλλογικός αγώνας φέρνει αποτέλεσμα: Η Asklepios απέσυρε την απόλυση της συναδέλφισσας Romana Knezevic


 O συλλογικός αγώνας φέρνει αποτέλεσμα!!

Μετά από το κύμα αλληλεγγύης και αντιδράσεων που προκάλεσε η απαράδεκτη απόλυση της νοσηλεύτριας συνδικαλίστριας, Romana Knezevic, με αφορμή συνέντευξή της – καταγγελία  για τις άθλιες συνθήκες εργασίας του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού τόσο πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η εργοδοσία της Asklepios αναγκάστηκε να πάρει πίσω την απόφαση και να δεσμευτεί για την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης.

Η Επιτροπή Αγώνα, που από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό τόσο της απολυμένης συνδικαλίστριας όσο και όλων των συναδέλφων της στον αγώνα τους για καλύτερες εργασιακές συνθήκες των υγειονομικών και πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικου, χαιρετίζει την σημαντική αυτή νίκη. Η ακύρωση της απόλυσης είναι άλλη μία απόδειξη ότι o συλλογικός αγώνας και η οργανωμένη διεκδίκηση των εργαζομένων μπορούν να σπάσουν στην πράξη την εργοδοτική τρομοκρατία.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για ένα αποκλειστικα δημόσιο, συγχρονο και δωρεαν για όλους σύστημα υγείας και απαιτούμε: 

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού απαραίτητου προσωπικού. 
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς με ταυτόχρονη αύξηση των μισθών και καλυτέρευση των εργασιακών συνθηκών ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη. 
  • Αύξηση των δρομολογίων των μέσων μαζικής μετακίνησης ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής όπως και αντίστοιχοι πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με αντίστοιχη αύξηση των μισθών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου