Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016


Χαιρετιστήριο γράμμα στην Εργατική τάξη και στο Λαό της Ελλάδας

Συνάδελφοι , Συναδέλφισσες

Η αγώνες σας σε καθημερινό επίπεδο και οι θέληση σας να συνεχίζετε ακούραστα στο δρόμο της ασυμβίβαστης σύγκρουσης με την ΕΕ,ΔΝΤ και την αστική τάξη μας δείχνει τον δρόμο ώστε και εμείς οι εργαζόμενοι εδώ στην Γερμανία να ακολουθούμε τα βήματά σας και να παλεύουμε για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και εδώ.
Η νέα απεργία στης 8 Δεκεμβρίου στοχεύει να βάλει ένα ακόμα λιθαράκι στον αγώνα ενάντια στα νέα μέτρα φτωχοποίησης που προετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ σε συνεργασίας με το κουαρτέτο. Συγκεκριμένα οι κυβέρνηση έχει σαν σκοπό το παραπέρα φθήνεμα της εργατικής δύναμης μέσω της περαιτέρω ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και μέσω της διεύρυνσης και στήριξης των δουλεμπορικών γραφείων. Επιπλέον θέλει να περάσει μέτρα με τα οποία απελευθερώνονται οι απολύσεις, καθιερώνεται νέος κατώτερος μισθός πιο κάτω και από τα 586 €, θέτει τις ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις ως τα βασικά εργαλεία για τους εργοδότες ώστε να κρατούν χαμηλά τα μεροκάματα και να χαμηλώσει κι άλλο το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους.
Η λίστα των νέων αντιλαϊκών μέτρων δεν έχουν τελειωμό.
Παράλληλα οι κυβέρνηση θέτει ως προμετωπίδα των νέων εργασιακών μεταρρυθμίσεων τις  “βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές”. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένωση των ιδιοκτήτων μεγάλων ομίλων, τραπεζών και εργοστασίων που συνεργάζονται ώστε να αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Είναι ένωση που υποστηρίζει φασιστικά καθεστώτα όπως στην Ουκρανία και συμμετέχει σε πολέμους. Αντίστοιχα και στο εσωτερικό της ασκεί το ίδιο αντιλαϊκή πολιτική. Ιδιαίτερα εδώ στην Γερμανία, στην ατμομηχανή της Ευρωπαϊκής οικονομίας, οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο είναι ο κανόνας. Τα γραφεία ενοικιάσεως εργαζομένων λύνουν και δένουν καθώς σύμφωνα με στοιχεία απασχολούνται σε αυτά περίπου στους 500.000. Τα mini-jobs όπως και οι 1-€-Job απασχολούν περί τα 8 εκατομμύρια εργαζομένων. Αυτό και άλλα τόσα αναδεικνύουνε πως ακόμα κι όταν υπάρχει ανάπτυξη οι καπιταλιστές δεν μοιράζονται τα κέρδη τους με τους εργαζόμενους αλλά τα χρησιμοποιούν για να εντείνουν κι άλλο τους ανταγωνισμούς αναμεταξύ τους μέσω νέων επενδύσεων οι ακόμα και αποθηκεύουν τα κέρδη τους σε τράπεζες στους λεγόμενους φορολογικούς  παραδείσους.
Επίσης χαιρετίζουμε και τους αγρότες , τους επαγγελματοβιοτέχνες και τα άλλα λαϊκά στρώματα που συμμετέχουν στην απεργία με σκοπό το χτίσιμο μια λαϊκής συμμαχίας ώστε να ανατραπεί συνολικά αυτή η πολιτική.

Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά!
Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Επιτροπή Αγώνας Αμβούργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου