Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Αλληλεγγύη στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες – συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης


Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος των ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Μέση Ανατολή. Πόλεμοι, επεμβάσεις στο βωμό της γεωπολιτικής κυριαρχίας, των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς οδηγούν χιλιάδες λαών στο ξεριζωμό και την προσφυγιά. 

Οικογένειες με μικρά παιδιά, μάνες με μωρά στην αγκαλιά, θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο, στοιβάζονται σε hotspots και ακατάλληλες υποδομές, έρχονται αντιμέτωπες με την καταστολή, πέφτουν θύματα διακινητών, περπατάνε πάνω στις εθνικές οδούς με προορισμό την Ειδομένη για να εγκλωβιστούν στα κλειστά σύνορα από την εφαρμογή των αποφάσεων της ΕΕ αλλά και των αντιθέσεων των κρατών-μελών της. Χωρίς τα στοιχειώδη, στο κρύο στη βροχή ή σε καταυλισμούς που αποτελούν ντροπή για κάθε άνθρωπο στοιβάζονται κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες. 

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι στη Γερμανία, οι Έλληνες μετανάστες δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές από τους ίδιους που συμμετέχουν ή στηρίζουν τις επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά. 


Ως Επιτροπή Αγώνα καλούμε κάθε εργαζόμενο, μαθητή, νέο και νέα, συνταξιούχο, να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκες.

Οι ανάγκες στα ακόλουθα υλικά είναι άμεσες. Συλλέγουμε:
  1. Κάλτσες απορροφητικές (Frotteesocken) 
  2. Θερμικές κουβέρτες επιβίωσης (Rettungsdecken)
  3. Μωρομάντηλα (Baby-Feuchttücher) – Πάνες μωρού(Windeln)
  4. Σερβιέτες
  5. Οδοντόβουρτσες – Οδοντόκρεμες
  6. Σαμπουάν – Αφρόλουτρα  –  Σαπούνι πλάκα
  7. Βιταμίνες
  8. Γάντια μιας χρήσης
  9. Παπούτσια
  10. Αδιάβροχα
Τα υλικά θα αποσταλούν στους συναγωνιστές του ΠΑΜΕ και από εκεί θα μοιραστούν στα διάφορα σημεία συγκέντρωσης των προσφύγων. Η συγκέντρωση των υλικών θα γίνει στο χώρο του Magda-Thürey-Zentrum, Lindenallee 72, 20259 Hamburg, τις παρακάτω ώρες & μέρες:
  • Σάββατο 18.03 και Κυριακή 19.03, 14:00-17:00
  • Δευτέρα 21.03 και Τρίτη 22.03,17:00-20:00
Εάν κάποιος δε μπορεί να έρθει τις παραπάνω ημερομηνίες μπορεί να επικοινωνήσει με την Επιτροπή μέσω του site μας migrantenkomiteehamburg.blogspot.de ή να καλέσει στα τηλέφωνα   017699693279-015784294931-01634478699 για να κανονιστεί άλλο ραντεβού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου